Z Černošic na Karlštějn

30.09.2012 20:20

Původně jsme chtěli vyrazit už v sobotu, ale jelikož bylo Julče špatně odložili jsme výlet na neděli a rozhodně nelitujeme. Sraz na hlaváku jsme plánovali na 9:45 a odjezd vlakem 10:12 apředpověď slibovala krásné počasí.

Z nádraží v Černošících jsme se vydali po modré značce na konec města a přes les až do Vonoklas. Cestou jsme si udělali zacházku k památnému dubu, kde jsme si udělali menší pauzu a užívali si sluníčka..

Z Vonoklas jsme měli pokračovat po žluté na zříceninu Karlík, ale pořád se nám nějak ztrácela. Zvolili jsme tedy raději cestu po červené až do Karlického Údolí. Kousek za městečkem jsme se zastavili na krásné vyhlídce, ten výhled byl opravdu parádní. V obci Karlík  jsme se podívali na místní hřbitov a v malé hospůdce si dali domácí gulášovku. Hostinský nás ujistil, že na zříceninu Karlík nemá cenu jít, protože po ní zbyla jen hromádka šutrů. Kameny z hradu si totiž místní rozebrali a vložili do základů jejich domků.

Dále jsme pokračovali opět po červené, přes Mořinku až na Karlštějn. Netušili jsme, že tento víkend se tu koná vinobraní, takže velké množství lidí nás trochu překvapilo. Podívali jsme se jen na nádvoří hradu (tady jen část z nás, bylo tam moc hlučno a přelidněno) a vydali se na nádraží.

Domu jsme se vrátili už za tmy, ale parádně jsme si to užili. Ušli jsme asi 13km, většinou po lesních cestách, a potkali mraky houbařů.

Další fotografie jsou na picasu.

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek